Lucruri simple


De cele mai multe ori ne complicăm. Și ne complicăm atât de mult, încât uităm de la ce-am pornit. Începem astfel să ne creem teorii care mai de care, de-o complexitate pe care numai noi suntem capabili să o înțelegem. Așa că mergem pe strada și ne gândim; ne năpădesc gândurile și ne țin atât de strâns de mână încât nu ne-o mai simțim. Ignorăm lucrurile mărunte, zâmbetele, pașii, timpul, locul; totul se petrece cu o rapiditate pe care numai ochii o zăresc, iar egoiști fiind, nu trimit informația mai departe…

Și timpul trece, explicațiile se adună, povestea se complică, iar la final, observăm că ceva nu a mers bine. Motorașul s-a stricat, a rămas fără baterie, iar tot castelul pe care l-am clădit s-a dărâmat. Și te întrebi de ce. Păi cum să nu te întrebi dacă ai ales să ignori un lucru simplu, să nu vezi adevarul în simplitatea lui?

Hai să nu ne mai complicăm! Hai să spunem adevărul … să visăm la lucruri simple, să facem pași mărunți și siguri … Hai să iubim simplu, fără prea multe explicații … să folosim cuvinte simple și să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții noastre … hai!

Reclame

Un gând despre &8222;Lucruri simple&8221;

  1. cateodata sa ne exprimam simpluni se pare mai complicat decat reversul. Cum ai zis si tu, simplitatea dezvakuie adevarul si noi nu putem sa acceptam notiunea asta. Ne este frica de ea, de noi, de ceilalti, suntem nesiguri pe noi si de fapt ajungem la concluzia ca nu ne dorim adevarul, ne dorim sa continuam basmul pe care l-am inventat. Pacat. Atunci cand complicam lucrurile mi se pare ca nu spunem nimic real pentru ca nu spunem ceea ce simtim cu adevarat iar ceilalti poate ca inteleg cu totul altceva si cu totii ne pierdem in subtitrarea prost facuta. Mai bine cu lucrurile simplu si clar spuse. Si daca nu suntem capabili sa acceptam ce descoperim, mai bine traim doar cu noi insine si cu minciunile pe care ni le spunem zi de zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s