Fragment #7.1


Hot-Coffee-Window

‘Cafea cu  scorțișoară’ fusese primul gând care-i ocupase mintea în dimineața aceea, imediat cum se trezise. Realizase ca tocmai astăzi nu-i sunase alarma, așa că sărise repede din pat și se îndreptase direct către borcanul cu cafea.

Era cam pretențioasă când venea vorba de cafea. Întotdeauna, se trezea foarte devreme, tocmai înainte să răsară soarele, pentru a-și pregăti cafeaua. O linguriță de cafea, un vârf de scorțișoară și foarte mult lapte. Astăzi, își savura momentul de liniște și gustul aromat al scorțișoarei pe lumină și în fugă. Astăzi, nu mai putea privi bătălia dintre întuneric și lumină.

Desculță, se deplasă cu pași mărunți și repezi pe podeaua rece; nici măcar umbra ei nu putea ține pasul cu ea. Își pregătise cafeaua în cana cea mai mare, de parcă astăzi avea nevoie de mai multă energie. Se îndreptă către colțul ei din sufragerie, locul cel mai aproape de fereastră, de unde putea privi parcul de peste stradă.

Își deschise calculatorul, își verificase căsuța poștală și telefonul. 8:05. Era foarte agitată. Probabil din cauza alarmei. Nu avea stare, parcă nici cafeaua nu avea gust. Se ridică să-și aducă un pai. Poate dacă își savura cafeaua cu paiul, reușea să se calmeze. Se așezase iarăși în fotoliu, de data aceasta ridicându-și picioarele de pe gresia rece. Lăsase calculatorul pe măsuța de lângă, luase cana în ambele mâini și închise ochii pentru câteva secunde. Dar realitatea avea nevoie de ea acum, așa că ziua ei trebuia să înceapă imediat. Telefonul începuse să sune. Nu apucă să zică nimic pentru că o voce alarmantă îi retezase orice replică:

‘Avem o problemă. În cât timp poți fi aici?’

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s